ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Καινοτόμα Θεραπευτικά Μέσα 

Μαγνητικός Διεγέρτης/Υπέρ Επαγωγικό Σύστημα-SIS® (BTL) 

Πρόκειται για την πλέον καινοτόμα θεραπεία ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που χρησιμοποιούν πλήθος κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως Barcelona, Real Madrid, Εθνική ποδοσφαίρου Βραζιλίας, Εθνική ποδοσφαίρου Πορτογαλίας, Benfica, Porto και πλήθος άλλων. 
Η τεχνολογία βασίζεται σε ένα υψηλής ισχύος ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο επηρεάζει θετικά τον ανθρώπινο ιστό.
Τα θεραπευτικά αποτελέσματά του περιλαμβάνουν την άμεση ανακούφιση του πόνου σε όλα τα στάδια διαταραχών (χρόνιες ή οξείες φάσεις), τη γρήγορη επούλωση οσφυαλγιών, οστικών οιδημάτων, καταγμάτων, παθήσεων του ώμου, τη μυϊκή χαλάρωση, τη μυϊκή διέγερση–ενδυνάμωση και την κινητοποίηση αρθρώσεων.

Tecar Therapy ELITE® (BTL)

Η πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας με ραδιοσυχνότητες για άμεση αναλγητική επίδραση από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με δραστική μείωση του χρόνου αποκατάστασης και άρα σύντομη επιστροφή στις καθημερινές ή αθλητικές δραστηριότητές σας.

Ηλεκτροθεραπεία BTL-4000® PREMIUM με δύο κεφαλές υπερήχων BTL 

Η πλέον προηγμένη συσκευή (στατική και κινητική) για τη διαχείριση του πόνου, τη βελτίωση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, τον έλεγχο του οιδήματος, καθώς και για την πρόληψη και επιβράδυνση της μυϊκής ατροφίας. 

Λάμπα Υπερύθρων Astar Lumina® (Serinth)

Μια σύγχρονη μονάδα υπερύθρων, σχεδιασμένη για ασφαλέστατη θεραπεία υπεριώδους ακτινοβολίας. 
Παράγει έντονο θερμικό αποτέλεσμα που διοχετεύεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Βασική της ιδιότητα είναι η εν τω βάθει διείσδυση στους ιστούς και στους μύες, μετατρεπόμενη σε έντονη και αποτελεσματική θερμότητα, καθώς διευρύνονται τα αγγεία και ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος και ο μεταβολισμός.

Viking® XS γερανός ανύψωσης ασθενούς (Hillrom)

Ειδικά σχεδιασμένος ανυψωτήρας ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες (AMEA), για ασφαλή και ευέλικτη μεταφορά και υποστήριξη στην περίθαλψή τους.

MotoMed® RECK ποδήλατο παθητικής και ενεργοπαθητικής άσκησης

Ήπια, ασφαλής, προσαρμοσμένη άσκηση. Το MOTOmed σάς κάνει φυσικοθεραπεία στα πόδια και στα χέρια, με ήπιες και απόλυτα ελεγχόμενες από το χρήστη κυκλικές κινήσεις.
Πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του είναι το «αντισπασμικό κοντρόλ» καθώς και το σύστημα “ServoCycling” που επιτρέπουν την ασφαλή και σωστά στοχευμένη άσκηση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη.
Το MOTOmed παρέχει το δικαίωμα της άσκησης σε άτομα με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες, επιδρώντας στην αντιμετώπιση και βελτίωση πολλών ασθενειών.

 1. Οι μύες αιματώνονται και αποκτούν ελαστικότητα
 2. «Ξυπνάει» ο μεταβολισμός
 3. Αυξάνεται το κυκλοφορικό
 4. Βελτιώνεται η καρδιοαγγειακή λειτουργία

Συνίσταται για τις ακόλουθες παθήσεις:

 • Κατά πλάκας σκλήρυνση
 • Εγκεφαλικό
 • Πάρκινσον
 • Παραπληγία
 • Σπαστική παράλυση (ICP)
 • Νευρομυϊκές παθήσεις
 • Εγκεφαλικοί τραυματισμοί
 • Γήρας
 • Κατακλίσεις
 • Πρώιμη Κινητοποίηση
 • Αιμοκάθαρση
 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Υπέρταση
 • Διαβήτης τύπου 2
 • Κυκλοφορικές διαταραχές (κάτω άκρων)
 • Προβλήματα μέσης
 • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

FITLIGHT Trainer™ σύστημα αξιολόγησης/προπόνησης 

Το πρωτοποριακό σύστημα μέτρησης αντανακλαστικών και εργομέτρησης, ειδικά σχεδιασμένο για να ενισχύει το χρόνο αντίδρασης και απόκρισης *αθλητών, ασκουμένων και ασθενών με κινητικά προβλήματα, χρησιμοποιείται διεθνώς από κορυφαίους αθλητές, ποδοσφαιρικούς συλλόγους και προπονητές.
Πρόκειται για ένα ευέλικτο ασύρματο σύστημα εκπαίδευσης που στοχεύει στη βελτίωση του συντονισμού χεριών/ματιών, στην ευελιξία, στη δύναμη και την ελεγχόμενη αποκατάσταση από τραυματισμούς.
Στο τέλος κάθε προγράμματος ο ασκούμενος λαμβάνει αναλυτική καταγραφή μετρήσεων και επιδόσεων συγκριτικά με την προηγούμενη φορά, ενώ ταυτόχρονα μέσω της συλλογής στοιχείων/μετρήσεων ο φυσικοθεραπευτής είναι σε θέση να εντοπίσει ποια μυϊκή ομάδα χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση και να αναπροσαρμόσει την προπονητική του εκπαίδευση αναλόγως.

*το IASIS Physio Center προσφέρει εξατομικευμένα FitLight training programs για όλα τα επίπεδα αθλητών. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να ενημερωθείτε σχετικά. 

Παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα 
για τα θεραπευτικά μας μέσα, 
στο κέντρο Φυσικοθεραπείας IASIS Physio Center, στη Σπάρτη

Μαγνητικός Διεγέρτης

(Super Inductive System) 


Το καινοτόμο θεραπευτικό σύστημα BTL Super Inductive System (SIS) βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υψηλής έντασης, το οποίο επηρεάζει θετικά τον ανθρώπινο ιστό.
Με το Super Inductive System μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο, να αποφύγετε την απόφραξη των αρθρώσεων, να υποστηρίξετε τη διαδικασία επούλωσης κατάγματος, να χαλαρώσετε ή να ενισχύσετε τους μυς.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν τη μείωση του πόνου, την επούλωση καταγμάτων, τη μυοχαλάρωση, τη μυοδιέγερση και την κινητοποίηση αρθρώσεων.

 

 1. Καθώς το SIS στοχεύει στο νευρομυϊκό ιστό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του οξέος και χρόνιου πόνου του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.
 2. Με συγκεκριμένες ρυθμίσεις η αλληλεπίδραση μεταξύ του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και του μυός, επιφέρει την επιθυμητή μυϊκή συστολή. Λόγω των  επαναλαμβανόμενων συσπάσεων των μυών που περιβάλουν την άρθρωση, επιτυγχάνεται η ελευθέρωση της κίνησής της

 3. Λόγω της ενίσχυσης της τοπικής αιματικής κυκλοφορίας και του μεταβολισμού των ιστών, το SIS ενδείκνυται στην επούλωση των καταγμάτων από το πρώτο ακόμα στάδιο
 4. Για να ενδυναμώσει αδύναμους μυς το SIS προκαλεί μυϊκές συσπάσεις , ενεργοποιώντας το δυναμικό δράσης στον νευρομυϊκό ιστό.
 5. Με την υψηλής συχνότητας διέγερση το SIS εξαλείφει αποτελεσματικά τη μυϊκή τάση (ένταση) και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των σπαστικών διαταραχών

 

Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Η   Σ Υ Χ Ν Ο Τ Η Τ Α Σ  Ε Ι Δ Ι Κ Ο Υ  Π Ο Ν Ο Υ

Ο Φ Ε Λ Η  Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Α Σ

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Super Inductive System είναι ότι η θεραπεία μπορεί να χορηγηθεί χωρίς την ανάγκη άμεσης επαφής με το δέρμα.

Για την απόλυτη άνεση, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και πάνω από τα ρούχα.

► Η θεραπεία είναι ευγενής στον ασθενή και ρυθμίζεται εύκολα από το χειριστή

► Ο εφαρμοστής εξασφαλίζει ακριβή απελευθέρωση της θεραπείας

► Η θέση εφαρμοστή είναι ρυθμιζόμενη σε οποιοδήποτε τμήμα του σώματος

► Μοναδική τεχνολογική λύση εγγυάται άμεση θεραπευτική δράση

Στοχευμένη Θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες


Η συσκευή BTL μεταφέρει την υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στον επιθυμητό ιστό η οποία οδηγεί σε επιλεκτική θέρμανσή του.
Χάρη σε αυτόν το μηχανισμό, οι ασθενείς βιώνουν άμεση ανακούφιση από τον πόνο, μυϊκή χαλάρωση, γίνεται μείωση του οιδήματος και αναγέννηση και επούλωση των ιστών.
Οι συχνότερες ενδείξεις περιλαμβάνουν τον τοπικό μυϊκό σπασμό, τα trigger points, τη μυαλγία, την τενοντίτιδα, τον αυχενικό πόνο, το μετατραυματικό οίδημα κ.ά.
Η άμεση θεραπευτική επίδραση γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία.
Ο συνδυασμός των χειρισμών του θεραπευτή, καθώς και η χρήση της συσκευής BTL-6000 TR-Therapy κάνει αυτή τη θεραπευτική μέθοδο την πιο σύγχρονη θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Tecar Therapy βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας με πολλαπλά πλεονεκτήματα στη χρήση της. 

Συγκεκριμένα, η θεραπεία ραδιοσυχνότητας υψηλής ισχύος:

 1. Δρα σε βάθος: Η θεραπευτική δράση της είναι βαθιά και ομοιόμορφη χωρίς απώλεια ενέργειας
 2. Είναι γρήγορη: Μειώνει κατά πολύ το χρόνο θεραπείας. Ελαττώνεται αισθητά ο αριθμός των συνεδριών, κυρίως όταν γίνεται σωστή εφαρμογή
 3. Είναι εστιασμένη: Το βιολογικό αποτέλεσμα αναπτύσσεται αποκλειστικά στην περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία
 4. Άριστη σχέση κόστους/αποτελέσματος: Η θεραπεία Tecar προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα και οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα ήδη από την 1η συνεδρία
 5. Είναι ειδική: Ο τρόπος δράσης είναι διαφορετικός ανάλογα με τον τύπο των ιστών στους οποίους δρα (μύες, τένοντες, οστά κ.λπ.)
 6. Είναι συνδυαστική με άλλες θεραπείες και τεχνικές που ενδυναμώνουν τα αποτελέσματα
 7. Είναι ανώδυνη: Χάρη στη βιο-συμβατότητα που παρουσιάζει και στο γεγονός ότι δεν είναι θεραπεία διεισδυτική, δηλαδή δεν μεταφέρουμε ενέργεια από έξω, είναι απόλυτα ανώδυνη και πολύ ευχάριστη στον ασθενή
 8. Είναι ακίνδυνη: Δεν εκπέμπει ακτινοβολία και δεν έχει καμία παρενέργεια

Ενδείξεις της Tecar Therapy

 1. Οσφυαλγίες
 2. Ισχιαλγίες
 3. Αυχενικά Σύνδρομα
 4. Γοναλγίες
 5. Φλεγμονές
 6. Επικονδυλίτιδες
 7. Θυλακίτιδες
 8. Οστεοαρθρίτιδα
 9. Κατάγματα
 10. Μυϊκοί τραυματισμοί
 11. Κακώσεις συνδέσμων και τενόντων
 12. Πόνοι στους ώμους, ισχία κ.λπ.